Vacature Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Beleidsmedewerker Sociaal Domein in Vlissingen

Beleidsmedewerker Sociaal Domein - inburgering (1 fte)

Werkuren: Fulltime
Sluitingsdatum: zondag 7 januari 2024
Opleidingsniveau: HBO

De gemeente Vlissingen werkt aan een enorme uitdaging binnen het Sociaal Domein. Door de toenemende vraag naar zorg, de vergrijzing van onze bevolking en de steeds hogere kosten, staat de betaalbaarheid van de zorg fors onder druk. We willen graag dat de zorg bereikbaar blijft voor wie dat nodig heeft. We bouwen daarom een Vlissingse zorgdriehoek, met als belangrijkste bouwstenen: aanvullende zorg, buurtteams en kerngezondcentra. In het sociaal domein werken we voor iedereen in Vlissingen van jong tot oud. Doe jij mee?

Wat ga je doen
De gemeente heeft een belangrijke rol in de begeleiding van nieuwkomers die inburgeringsplichtig zijn. Vanuit die regiefunctie zorgen we bijvoorbeeld dat er leerroutes zijn bij onderwijsinstellingen en hebben we allerlei contracten met partijen die inburgeringstaken uitvoeren. Jij bent verantwoordelijk voor het contractmanagement en zorgt er voor dat er binnenkort nieuwe contracten worden gesloten. Verder ga je aan de slag met het maken van beleidsregels bij de nieuwe wetgeving, zorg je voor een bijbehorende handhavingsverordening en zorg je voor verdere uitwerking van de nieuwe Wet Inburgering in de gemeente Vlissingen.

Je draagt bij aan de Planning & Control producten o.a. via monitoring en rapportering op de doelen, risico's en budgetten en stuurt hierop bij. Je neemt de verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage, maar beseft ook dat je je collega's nodig hebt voor het mooiste resultaat binnen het brede sociaal domein. In deze functie werk je nauw samen met je collega die verantwoordelijk is voor armoedebeleid, schuldhulpverlening en inburgering.

Waar kom je terecht
Het Sociaal Domein is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor jouw functie en verantwoordelijkheid binnen ons team Sociaal. Het team Sociaal bestaat uit 25 medewerkers die met veel enthousiasme werken aan een Vlissingen zoals we in onze strategische visie Vlissingen 2040 hebben vastgelegd. Werkplezier staat hoog in ons vaandel.

Dit neem je mee

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding en 5 jaar werkervaring;
 • Je hebt een goed financieel inzicht, kennis van het vakgebied en werkervaring bij een gemeente zijn een pré;
 • Je bent leergierig, daadkrachtig, bent innovatief en toont ondernemerschap;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt onderhandelen;
 • Je herkent je in onze Vlissingse karaktereigenschappen no nonsens en kleurrijk.
 • Je kunt omgaan met verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau. Je bent omgevingsbewust en bestuurlijk sensitief;

Wat bieden wij

 • Een dienstverband van 1,00 fte, dit is 36 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 5.366,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10A), salaristabel per 2 januari 2023).
 • Dit project duurt in principe 2 jaar. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor één jaar, dat we bij goed functioneren met een jaar verlengen. Grote kans dat je daarna graag bij ons wilt blijven werken. Gelukkig zijn er regelmatig mooie vacatures, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd, korting op je sportabonnement of de aanschaf van een fiets.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken. En voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
 • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. We werken bij de gemeente hybride, dat betekent een deel van de tijd thuis en een deel op kantoor.

Solliciteer
Geef je carrière een Vlissings karakter en solliciteer vóór maandag 8 januari 2024 via de solliciteren button. Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Loura Kleinepier, teamleider Sociaal a.i. (telefoonnummer ). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met -Meinhardt, (telefoonnummer ).Functie:beleidsmedewerker sociaal domein
Startdatum:16-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:5366 – 5366
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Vlissingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Beleidsmedewerker Sociaal Domein Gemeente Vlissingen 16-12-2023

Bekijk ook andere vacatures