Vacature Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Beleidsmedewerker Sociaal Domein in Vlissingen

Beleidsmedewerker sociaal domein - Jeugd (28-36 uur)

Werkuren:
Sluitingsdatum: woensdag 10 januari 2024
Opleidingsniveau: HBO

De gemeente Vlissingen werkt aan een enorme uitdaging binnen het sociaal domein. Door de toenemende vraag naar zorg, de vergrijzing van onze bevolking en de steeds hogere kosten, staat de betaalbaarheid van de zorg fors onder druk. We bouwen daarom een Vlissingse zorgdriehoek, met als belangrijkste bouwstenen: aanvullende zorg, buurtteams en kerngezondcentra. In het sociaal domein werken we voor iedereen in Vlissingen van jong tot oud. Doe jij mee?

Wat ga je doen

Met jouw passie voor jeugd ga je aan de slag om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren veilig en gezond kunnen opgroeien in Vlissingen. We willen zorgen voor hulp waar dat nodig is. Met de stijgende kosten houdt dat ook in dat we kijken hoe jeugdhulp soms ook anders kan worden georganiseerd. Jij levert een belangrijke bijdrage in dit vakgebied. Je ontwikkelt, implementeert en evalueert jeugdbeleid in algemene zin, adviseert hierover aan het bestuur en legt de verbinding met de andere vakgebieden binnen ons sociaal domein. Meer in het bijzonder ga je in deze functie aan de slag met het lokale jeugdbeleid, houd je je bezig met de verbinding tussen onze toegang en beleid en richt je je op diverse andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld Veilig thuis, jeugd en alcohol en jeugdhulp en onderwijs. Verder ben je samen met de Strategisch Beleidsadviseur Jeugd accounthouder voor de inkooporganisatie die de jeugdzorg voor onze gemeente inkoopt.

Je draagt ook bij aan de Planning & Control producten o.a. via monitoring en rapportering op de doelen, risico's en budgetten en stuurt hierop. Je neemt de verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage, maar beseft ook dat je je collega's nodig hebt voor het mooiste resultaat. Kortom: een uitdagende functie waarin je alle ruimte hebt om veranderingen mogelijk te maken! We werven parallel aan deze functie ook een strategisch beleidsadviseur met aandachtsgebied jeugd met wie je nauw gaat samenwerken.

Waar kom je terecht

Het sociaal domein is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor jouw functie en verantwoordelijkheid binnen ons team Sociaal. Het team Sociaal bestaat uit 25 medewerkers die met veel enthousiasme werken aan een Vlissingen zoals we in onze strategische visie Vlissingen 2040 hebben vastgelegd. Werkplezier staat bij ons hoog in het vaandel.

Dit neem je mee

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding en 3 jaar werkervaring;
 • Je hebt kennis van het vakgebied, goed financieel inzicht en werkervaring bij een gemeente is een pre;
 • Je bent een verbinder en bent innovatief;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt onderhandelen;
 • Je herkent je in onze Vlissingse karaktereigenschappen no nonsens en kleurrijk.
 • Je kunt omgaan met verschillende belangen op lokaal, regionaal, ambtelijk en bestuurlijk niveau. Je bent omgevingsbewust en bestuurlijk sensitief;

Wat bieden wij

 • Een dienstverband van 0,8 - 1,00 fte, dit is 28,8 - 36 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 5.621 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10a), salaristabel per 1 januari 2024).
 • Een dienstverband van 1 jaar, daarna krijg je bij goed functioneren een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd, korting op je sportabonnement of de aanschaf van een fiets.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken. En voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
 • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. We werken bij de gemeente hybride, dat betekent een deel van de tijd thuis en een deel op kantoor.

Solliciteer

Geef je carrière een Vlissings karakter en solliciteer vóór donderdag 11 januari 2024 via de solliciteren button. Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Loura Kleinepier, teamleider Sociaal a.i. (telefoonnummer ). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met -Meinhardt, (telefoonnummer ).Functie:beleidsmedewerker sociaal domein
Startdatum:23-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:5621 – 5621
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Vlissingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Beleidsmedewerker Sociaal Domein Gemeente Vlissingen 23-12-2023

Bekijk ook andere vacatures