Vacature Business controller (fulltime)

Business controller (fulltime) in Vlissingen

Business controller (fulltime) bij gemeente Vlissingen

Voel jij je als een vis in het water in de wereld van (gemeente-) financiën?

Bij de gemeente Vlissingen kun jij je deskundigheid kwijt in alle uitdagende vraagstukken in de financiële sturing van deze bedrijvige en kleurrijke gemeente. Je adviseert en ondersteunt vanuit deze mooie functie het bestuur, de directie, teamleiders en projectleiders. De gemeente zoekt een fulltime business controller, met als aandachtsgebied: fysiek domein.

Kern van de functie

Als business controller zorg je samen met jouw directe collega’s binnen team Financiën & Control voor een goede opzet en werking van het financieel beleid van het fysiek domein.

Je bent het eerste financiële aanspreekpunt voor het management en direct betrokken teamleiders binnen het fysiek domein. Je ondersteunt het fysiek domein met relevante en noodzakelijke financiële input en advies gericht op het nemen van strategisch/tactische beleidsvoornemens en besluiten. Je voert analyses uit, maakt planningen, begrotingen, levert input voor op te stellen business cases en maakt financiële prognoses. Je bent het financiële geweten van de betrokkenen collega’s binnen je domein. Je speelt op gebied van financiën en bedrijfsvoering een leidende rol bij het maken van strategisch/tactische keuzes binnen het domein, zowel bij reeds vastgesteld beleid maar zeker ook bij nieuw te ontwikkelen beleid. Je geeft voor de middellange(re) termijn richting aan de toekomstbestendige financiële prestaties van het domein, uiteraard in samenhang met het gevoerde en te voeren beleid. Tenslotte ben je medeverantwoordelijk voor de financiële borging van organisatie-overschrijdende projecten en deelnemingen.

Met jouw analytische en vooruitziende blik signaleer je financiële risico’s en adviseer je hierover. Je bent op de hoogte van het vigerende beleid binnen het domein of leest je –waar nodig- in. Je werkt tevens nauw samen met je naaste financiële collega’s en fungeert als intermediair tussen de collega’s P&C-regie, adviseurs/consulenten en financiële administratie. Daarmee sta je met het ene been binnen Financiën & Control, maar nadrukkelijk ook met het andere binnen het Sociaal- of Fysiek domein. De afdeling Financiën & Control, die aangestuurd door de Teamleider Financiën & Control, bestaat in totaal uit circa 25 medewerkers. Je pakt de regie, motiveert, bespreekt issues en speelt deze door (waar nodig) en zorgt voor de noodzakelijke betrokkenheid, je bent ‘altijd het budget de baas’. Hierbij kun je rekenen op ondersteuning en samenwerking vanuit en met de financiële collega’s.

Wat zoekt de gemeente?

De gemeente Vlissingen zoekt een business controller die:

 • WO werk- en denkniveau en minimaal een hbo-opleiding afgerond in een financiële richting heeft;
 • Minimaal 3 jaar ervaring heeft met Planning & Control, bij voorkeur in de publieke sector en ervaring heeft als financieel adviseur;
 • Excel en diverse financiële applicaties ‘van binnen en buiten kent’;
 • Een gedreven is om gevraagd en ongevraagd advies te geven;
 • Sterk in de schoenen staat en proactief zijn visie weet te geven;
 • Onafhankelijk en out-of-the box kan denken;
 • Helder en duidelijk kan communiceren en presenteren (no-nonsense) en daarmee de financiële wereld goed toegankelijk kan maken voor alle betrokkenen;
 • Overtuigingskracht bezit en draagvlak weten te creëren;
 • Constructief-kritisch is en vanuit een klantgerichte houding denkt in mogelijkheden en oplossingen.

Over de gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen (Ritthem, Oost-Souburg en Vlissingen) is een dynamische gemeente met bijna 45.000 inwoners. Er liggen de komende jaren enorme uitdagingen op diverse domeinen, maar zeker ook in het fysieke domein.

Deze maritieme stad heeft een sterk eigen karakter. Ongepolijst, kleurrijk, no-nonsense en internationaal. Vlissingen is een havenstad en de Vlissingers zijn trots op dat predicaat. De Westerschelde en de Noordzee zijn van levensbelang voor de economie. Het zoute water stroomt als het ware door de aderen van haar inwoners. Wonen, werken en leven aan de zee tekent de Vlissingers.

Meer informatie over de gemeente Vlissingen vind je op de website: www.vlissingen.nl

Wat biedt de gemeente?

De gemeente Vlissingen biedt het volgende pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een parttime dienstverband van 20 uur;
 • Werktijden met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken. En voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stelt de organisatie jaarlijks een budget beschikbaar;
 • Een salaris van maximaal € 5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (indicatieve functieschaal 11, indicatief de functie moet nog gewaardeerd worden) salaristabel per 2 januari 2023). Op termijn is een salaris van € 6.096,- in de uitloopschaal bereikbaar op basis van het functioneren;
 • Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren wordt het contract na dit jaar omgezet in een vast dienstverband;
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets.

Meer informatie en solliciteren?

Jouw cv en motivatiebrief kun je insturen tot en met 1 september 2023 via de website van Pool Management & Organisatie. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter van der Terp, via 053-200 02 19 of een mail sturen naar p.vanderterp@pool-management.nl.

Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Functie:Business controller (fulltime)
Startdatum:29-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Pool Management & Organisatie voor Gemeente Vlissingen via p.vanderterp@pool-management.nl of 629515547. Of bezoek hun website https://www.pool-management.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Business controller (fulltime) Pool Management & Organisatie voor Gemeente Vlissingen 29-11-2023

Bekijk ook andere vacatures