Vacature Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling (Beleidsmedewerker Planeconomie

Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling (Beleidsmedewerker Planeconomie in Vlissingen

Financieel adviseur Gebiedsontwikkeling (Beleidsmedewerker Planeconomie en grondzaken) (1 fte)

Werkuren: Fulltime
Sluitingsdatum: donderdag 25 januari 2024
Opleidingsniveau: HBO

Vlissingen bouwt met regionale, nationale en internationale partners flink aan de stad. Diverse grote en uitdagende projecten aan de boulevards, het Scheldekwartier, de Kenniswerf en het buitengebied zijn in ontwikkeling. Het op orde hebben van de financiële strategie, de risico's en de financiële beheersing is bij deze projecten van groot belang. Juist om deze kwaliteit de waarborgen zijn we op zoek naar versterking.

Dit ga je doen
Als financieel adviseur gebiedsontwikkeling ben jij de rechterhand van de projectleiders voor de financieel-economische kant van gebiedsontwikkelingen. Je geeft inzicht in de financiële voortgang en resultaten van (lopende) projecten en zorgt voor een financieel-economische onderbouwing van politieke keuzes binnen het ruimtelijk domein. Je werkt samen met je collega planeconoom/ financieel adviseur gebiedsontwikkeling aan diverse projecten en zijn elkaars sparringpartner. Je werkt organisatie breed, waarbij je initiatief neemt om de andere afdelingen of teams tijdig te betrekken, zoals het team financiën en control. Je houdt ontwikkelingen in het vakgebied scherp in de gaten en neemt jouw collega's mee in de kennisdeling en ontwikkeling.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van kosten/baten analyses, haalbaarheidsonderzoeken, grondexploitaties en plankostenberekeningen;
 • Je brengt financieel advies uit over bestaande en nieuwe gebiedsontwikkelingen;
 • Je levert een bijdrage aan onderhandelingen om te komen tot goede financiële afspraken met marktpartijen en/of publieke partijen over gebiedsontwikkelingen, exploitatieovereenkomsten en gronduitgiften;
 • Toetst (nieuwe) initiatieven van derden en adviseert hierbij over (de hoogte van) het kostenverhaal;
 • Je actualiseert jaarlijks de grondexploitaties;
 • Je levert een bijdrage aan het formuleren en (uit)voeren van grondbeleid binnen de gemeente.
 • Je adviseert over (verwervings-)kansen voor nieuw te ontwikkelen locaties en grond aan- en verkopen.
 • Je adviseert de (project)organisatie, management en lokaal bestuur over bovenstaande zaken.

Dit neem jij mee

 • HBO- werk- en denkniveau, afgeronde hbo-opleiding Civiele Techniek / Ruimtelijke Ordening & Planologie of een HBO opleiding met financiële component;
 • Aangevuld met relevante cursussen of kennis op het gebied van Planeconomie of Ruimtelijke ontwikkeling of bereid hiertoe in tijd te investeren;
 • Ervaring bij een gemeentelijke organisatie en ervaring met projecten in de fysieke leefomgeving is een pré;

Dit ben je
Analytisch ben je heel sterk en heb je goede communicatieve vaardigheden. De complexe materie weet je over te brengen naar collega's en het bestuur. Je bent gestructureerd en werkt planmatig en kunt goed prioriteiten stellen. Je neemt graag initiatief en kijkt daarbij ook naar de werkprocessen. Je kunt verbanden leggen tussen ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen en de impact hiervan op de financiële situatie. Je bent in staat om op een snelle en natuurlijke manier te schakelen tussen allerlei niveaus binnen de organisatie. Je bent omgevingsbewust, flexibel, wilt resultaten behalen en staat stevig in je schoenen.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband van 1 fte, dit is 36 uur per week.
 • Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren, zetten we na dit jaar het contract om in een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 5.621,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10a, salaristabel per 1 januari 2024). Op termijn is een salaris van maximaal € 5.997,- in de uitloopschaal bereikbaar op basis van het functioneren.
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of andere doelen.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5 baan hoeft niet voor iedereen te werken. Thuis werken behoort tot de mogelijkheden, zodat je werk en privé prima kunt combineren. Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden.
 • Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor doe je zelf voorstellen en kan een persoonlijk ontwikkelplan worden gemaakt.
 • Je krijgt de beschikking over moderne (ICT) faciliteiten zoals een laptop en mobiele telefoon en (indien gewenst) een passende thuiswerkplek.

Solliciteer
Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór vrijdag 26 januari 2024 via de solliciteren button . Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Michel de Vos, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling ). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met , (telefoonnummer ).Functie:financieel adviseur gebiedsontwikkeling beleidsmedewerker
Startdatum:09-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5621 – 5621
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Vlissingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Financieel Adviseur Gebiedsontwikkeling (Beleidsmedewerker Planeconomie Gemeente Vlissingen 09-01-2024

Bekijk ook andere vacatures