Vacature Financieel Adviseur

Financieel Adviseur in Middelburg

Over de functie

Opdracht

Hoe zie jij dat? Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Ben je graag een belangrijke sparringpartner voor het bestuur en de gemeentelijke organisatie op het gebied van financiën? Schakel je makkelijk tussen financiële advisering en administratie? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Wordt dan Financieel adviseur bij een gemeente in de buurt. Onze financieel adviseurs weten hun weg binnen de wereld van de gemeentefinanciën, vallen centraal onder Cluster Bedrijfsvoering (team Financiën Beleid en Advies), maar zijn als adviseur gekoppeld aan één of meerdere clusters.

Zomaar een werkdag

Je begint je dag met een overleg samen met de strategisch financieel adviseur en collega financiële ondersteuning. Jullie geven elkaar een update wat er afgelopen week in het cluster is gebeurd en welke prioriteiten er zijn voor deze week. Na het overleg zie je een e-mail voorbijkomen met de vraag of je een collega wilt ondersteunen met het opstellen van een adviesnota.

Tussendoor ontvang je een telefoontje van een collega met de vraag of jullie samen kunnen kijken naar de financiële dekking van een vacature die zo snel mogelijk moet worden uitgezet.

Na de lunch heb je een overleg met collega’s over de P&C-producten. Je bespreekt de status van de huidige producten en de aankomende deadlines. Daarna heb je een periodiek budgetafspraak met een manager om een financiële prognose te maken voor de komende periode. De tijd vliegt voorbij, gelukkig heb je aan het einde van de middag je agenda geblokt om aan de slag te gaan met begrotingswijzigingen. Voordat je tevreden je laptop afsluit beantwoord je nog een aantal e-mails.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Je bent de financieel adviseur van één of meerdere afdelingen en je ondersteunt die afdeling op alle mogelijke manieren op financieel-economisch gebied. Je werkt nauw samen met de beheerconsulent en je naaste collega’s. Als professional lever je een belangrijke bijdrage aan de financiële gezondheid van de gemeente. Je buigt je over financiële vraagstukken en adviseert gevraagd en ongevraagd over hoe het beter of efficiënter kan.

Daarnaast lever je een bijdrage aan de producten voor de planning- en controlecyclus. Je adviseert en begeleidt het management op het gebied van financieel gerichte vraagstukken en bij de budget- en rapportagecyclus. Je bent daarmee als teamspeler de verbinding tussen beleid en geld.

Je begrijpt dat maatschappelijke ontwikkelingen vragen om bestuurlijke acties. Denk aan een nieuw investeringsplan voor de openbare ruimte of een andere aanpak voor jeugdzorg. Elke actie kost geld en vraagt om oplossingen binnen de bestaande budgetten.

De gemeente is financieel goed in control en dat inzicht willen wij uiteraard behouden. Financiën is een belangrijke schakel in onze organisatie en dat wordt ook zo gezien.

Functie eisen

Harde eisen:

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur binnen een overheidsorganisatie;
  • Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau;

Competenties

  • Je bent een zelfstandige en doortastende verbinder.
  • Goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen.
  • Je bent resultaatgericht en communicatief sterk.

Over het bedrijf

Over Maandag®

Maandag® is de detacheerder in de publieke sector. Vanuit Maandag® kunnen wij jouw zekerheid aanbieden met afwisseling. Zo profiteer je van een contract, maar werkt flexibel voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Daarnaast krijg je volop ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden en werk je nooit alleen. We geloven in samenwerking, ontwikkeling en kennis delen met andere collega’s van Maandag®.

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Ik kom graag met je in contact. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Financieel Adviseur die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:persoonlijk financieel adviseur
Startdatum:06-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3500 – 5000
Uren per week:24 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via jurgen.corte@maandag.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures vlissingen
  2. Financieel Adviseur Maandag 06-06-2024

Bekijk ook andere vacatures