Vacature Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit Adviseur

Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit Adviseur in Vlissingen

Gemeenschappelijke nautische autoriteit adviseur

Je kunt reageren tot 8 januari 2024

 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

 • 32 - 36 uur per week

Gemeenschappelijke nautische autoriteit adviseur

De aanloop naar de Westerschelde, inclusief het Westerscheldegebied zelf, vormt een drukbevaren vaarroute. Deze is economisch zeer waardevol, vooral voor de havens Port of Antwerp-Bruges en North Sea Ports. Vlaanderen en Nederland beheren samen dit gebied op nautisch vlak. Als gemeenschappelijk nautisch adviseur (GNA) zorg je dagelijks voor de toegankelijkheid van deze havens. Stap jij bij ons aan boord?
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als gemeenschappelijk nautisch adviseur (GNA) ben je verantwoordelijk voor het nautisch beleid en beheer in het Westerscheldegebied. In teamverband voer je operationeel verkeersmanagement uit. Je stuurt de operationele verkeersdiensten aan en treedt op als gemandateerd Rijkshavenmeester en operationeel nautisch vaarwegbeheerder.

Je werkt mee aan de ontwikkeling van het nautisch beleid en zorgt voor de naleving ervan. Daarnaast onderhoud je contact met regionale en internationale partners. Je vertegenwoordigt de GNA in regionale overleggen, projectgroepen en commissies en werkt nauw samen met je Vlaamse collega's.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je werkt veel samen met andere (internationale) partijen, daar krijg je energie van! Zo zorg je voor goede afstemming met nationale en internationale ketenpartners zoals Port of Antwerp-Bruges en North Sea Port, de Vlaamse en Nederlandse loodsdiensten, de sleepdiensten, cargadoors en rederijen. Jij haalt voldoening uit het veilig en vlot plannen van het scheepvaartverkeer op de Westerschelde en bent gedurende je dienst dé collega die alles coördineert en organiseert.

 • je bent in het bezit van een hbo-diploma op nautisch gebied. Een diploma van de hbo Zeevaartschool of een soortgelijke nautische opleiding heeft de voorkeur
 • je bent analytisch: je bent in staat om boven de materie uit te stijgen en zaken van meerdere kanten te bekijken, voordat je een beslissing neemt of advies geeft
 • minstens zo belangrijk als je vakinhoudelijke kennis, zijn je organisatorische en coördinerende capaciteiten. Je bent in staat om procedures en werkinstructies op te stellen
 • je bent een teamspeler: je bent hulpvaardig naar collega's en teams, gericht op samenwerking maar ook in staat om zelfstandig te werken
 • je kunt functioneel leiding geven
 • kennis van verkeersbegeleiding of verkeersmanagment of ervaring van het beheersgebied Westerschelde en relevante netwerkpartijen is een pre

Wil je inhoudelijk toch nog meer weten over de functie? Bel met het diensthoofd GNA,Jur Janse, via . Hij staat jou graag te woord.

Vacaturenummer: VWM-N-23-113

 • je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid
 • je voelt je thuis in een beleidsmatige en adviserende rol: daarin ben je in staat om mondeling en schriftelijk beleidsadviezen te geven
 • je bent communicatief sterk: je communiceert helder, open en kunt variëren in stijl (bijv. tact, diplomatiek kunnen optreden)
 • je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal

Werk- en denkniveau of diploma?
Twijfel jij omdat je geen diploma op het gevraagde werk- en denkniveau hebt? Ons advies: bij twijfel, doen! Ook zonder diploma zien wij jou sollicitatie graag tegemoet. Waarom vragen we dan wel om dit specifieke werk- en denkniveau? Dat doen we omdat je voor deze functie wel op dit niveau moet kunnen werken en denken. Heb jij al genoeg ervaring opgedaan in dit vakgebied? Dan is de kans groot dat jij al op dit niveau werkt.

Salaris Min €3608 - Max €5503 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 32 Maximaal aantal uur per week 36

Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.


Extra toeslagen en vergoedingen
Voor sommige functies bij Rijkswaterstaat is het nodig om buiten de reguliere kantoortijden te werken of bereikbaar te zijn. Om je te bedanken voor jouw flexibiliteit, staan hier extra toeslagen of vergoedingen tegenover. Zo kennen wij een toelage bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst en een toelage onregelmatige dienst.

 • je standplaats is Vlissingen. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega's vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: circa 1.500 in het veld en 500 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement, afdeling Zuid-West
De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement Zuid-West is 24 uur per dag verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen die in beheer zijn van Rijkswaterstaat in de corridor Westerschelde en Kanaal Gent-Terneuzen en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van het vaarwegnetwerk.

De collega's houden zich bezig met begeleiding van het scheepvaartverkeer (zowel vanaf de wal als op het water) en de bediening van objecten (sluizen en bruggen) en handelen in voorkomend geval incidenten op de vaarwegen af.

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Je kunt reageren tot 8 januari 2024

 • Bruinisse, Hansweert en Willemstad
 • 32 - 36 uur per week

Lees zijn verhaal

Wil je je ontwikkelen in je nautische carrière, dan is hier de sky the limit. Jeroen Smits Verkeersleider Verkeer- en Watermanagement

Lees zijn verhaal

Gemeenschappelijke nautische autoriteit adviseur

Gun jezelf Rijkswaterstaat.Functie:adviseur gemeenschappelijke nautische autoriteit
Startdatum:19-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3608 – 5503
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit Adviseur Rijkswaterstaat 19-12-2023

Bekijk ook andere vacatures