Vacature HR Manager

HR Manager in Vlissingen

HR Manager

About us

Bij Damen Yachting bouwen en monteren we met trots de allerbeste Amels-superjachten, Damen SeaXplorer-expeditiejachten en Damen Yacht Support-schepen zodat onze klanten kunnen genieten van de mooiste momenten in het leven. Wij zijn een Nederlands familiebedrijf en trots op onze lange historie van vakmanschap. Vanuit onze locaties in Vlissingen in Nederland en Gdynia in Polen vormt ons sterke team van ongeveer 450 jachtbouwprofessionals de basis van onze succesvolle groei. Samen met honderden gespecialiseerde co-makers leveren we wat we beloven met ongeëvenaarde knowhow en een passie voor innovatie. Damen Yachting is de jachtafdeling van de Damen Shipyards Group, 's werelds toonaangevende gespecialiseerde scheepsbouwer, die wereldwijd 35 werven exploiteert met een totaal van 12.000 werknemers.

The role

Ben jij een betrokken persoon met een mooie trackrecord binnen HR en toe aan een volgende stap in je carrière? Wil jij je verder ontwikkelen in de rol van HR Manager en zou jij jezelf thuis kunnen gaan voelen in de bijzondere wereld van de Superjachten?

Samenvatting
Op het hoofdkantoor van Damen Yachting in Vlissingen zijn wij op zoek naar een inspirerende HR Manager. Het betreft een rol waarin je leiding geeft aan een klein team. Je werkt nauw samen met de MD van Damen Yachting en bent zowel op strategisch als operationeel niveau werkzaam. Je raakt in deze rol een breed scala aan HR-onderwerpen aan en samen met de HR Managers van de overige divisies pak je ook op groepsniveau HR-projecten op die je vervolgens op de juiste wijze laat 'landen' binnen de organisatie. Een brede rol met verantwoordelijkheid op alle niveaus binnen de organisatie.
Samen met de HR collega's vorm je een hecht team, waarin je zelfstandig opereert en samen bouwt aan de verdere professionalisering van het HR beleid. Daarnaast is op het hoofdkantoor van Damen Shipyards in Gorinchem nog een heel team van HR collega's werkzaam, waar je nauw mee samenwerkt en expertise kunt inwinnen.
De wereld van de Superjachten is een dynamische omgeving. Er is veel ruimte om te leren, voor persoonlijke ontwikkeling en voor je eigen inbreng in het HR beleid. Een mooie kans om je kennis en ervaring uit te breiden.

Afdeling
De HR-afdeling is straks 4 man sterk en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het integrale HR-beleid en bevordert en ondersteunt de matrixorganisatie. De kernactiviteiten van de afdeling zijn de professionalisering, ontwikkeling en uitvoering van het HR beleid binnen Damen Yachting. We zijn de laatste jaren fors uitgebreid en voortdurend in ontwikkeling. Dit vraagt om een aanpassing van HR beleid en processen, waar nu volop aan gewerkt wordt. Uitgangspunt zal dus zijn actief inspelen op strategische ontwikkelingen van het bedrijf om zo de professionele ontwikkeling van medewerkers en management te ontwikkelen.

Key accountabilities

Jouw verantwoordelijkheden
De verantwoordelijkheden die je als HR Manager o.a. hebt zijn:

 • Het verder vormgeven van het HR beleid;
 • Managen van je team op het gebied van HR beleid, ontwikkeling en optimalisatie van processen;
 • Organisatie breed signaleren van knelpunten en het aandragen van constructieve oplossingen;
 • HR projecten opzetten en implementeren;
 • Beheren van de Talentmanagement cycle;
 • Het verder ontwikkelen van Leiderschap & change management binnen de divisie;
 • Onderhouden constructieve relatie met de Ondernemingsraad;
 • Als onderdeel van het MT fungeer je als actieve sparing partner.

Skills & experience

Onze nieuwe HR Manager voldoet aan het volgende profiel:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van HRM;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als HR Manager binnen bij voorkeur een matrix / projecten organisatie / een multinational;
 • Je bent een integere persoonlijkheid die zowel zakelijk als betrokken is en goed kan samenwerken , toegankelijk is en een luisterend oor heeft;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, je bent pragmatisch ingesteld en hebt gevoel voor organisatie sensitiviteit.
 • Je hebt ervaring met teamontwikkeling, change management, en het ontwikkelen van processen.
 • Prima kennis van de Nederlandse en Engelse taal;

What we offer

Wij bieden jou een mooie kans om jezelf en het bedrijf verder te ontwikkelen op het gebied van HR, in een professionele omgeving waar naast hard werken tijd is voor plezier!

 • Een goed salaris en een winstdeling
 • 27 vakantie + 13 ADV dagen
 • Lease auto


Functie:hr manager
Startdatum:09-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Damen Schelde Naval Shipbuilding via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. HR Manager Damen Schelde Naval Shipbuilding 09-12-2023

Bekijk ook andere vacatures