Vacature Juridisch Adviseur APV / Horeca

Juridisch Adviseur APV / Horeca in Vlissingen

Juridisch adviseur APV / Horeca / Bibob (1fte)

Werkuren:
Sluitingsdatum: maandag 5 februari 2024
Opleidingsniveau: HBO

Dit ga je doen
Je verstrekt informatie over o.a. lopende vergunningen en het horecabeleid in Vlissingen. Je beoordeelt en behandelt zelfstandig aanvragen van A tot Z voor horeca gerelateerde vergunningen. De BIBOB-toets is een vast onderdeel van de vergunningaanvraag. Je zorgt ervoor dat het dossier compleet wordt om inhoudelijk goed te kunnen beoordelen. Je hebt veel persoonlijk contact met horeca-ondernemers waarbij je het leuk vindt ze op weg te helpen en hun vragen te beantwoorden. Je werkt nauw samen met de toezichthouders en juristen van VTH.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de meer complexe integriteitsonderzoeken (wet Bibob) en zorgt voor afstemming met diverse ketenpartners zoals het RIEC, Justis, OM en Politie. Hier haal je relevante informatie op, die je doorvertaalt naar het interne proces. De bevindingen stem je af met de collega's van het team Veiligheid. Bij bijzonderheden wordt, binnen de mogelijkheden van geheimhouding, afgestemd met partners en inhoudelijk verantwoordelijken.

 • Je toetst de rechtmatigheid en volledigheid van aanvragen en adviezen inzake drank en horeca.
 • Je voert intern overleg met stakeholders.
 • Je voert overleg met aanvragers om afspraken te maken over nadere voorwaarden en om eventuele knelpunten op te lossen.
 • Je ziet bij vergunningaanvragen en de verlening van de vergunningen toe op kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid.
 • Je vertegenwoordigt het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken.
 • Je voert onderzoek uit aan de hand van de wet Bibob met het RIEC en LBB.

Kortom, een mooie en uitdagende functie waarin je een stevige bijdrage levert aan het veilig maken van deze gemeente!

Dit neem je mee

 • Je hebt een gerichte hbo-opleiding, bij voorkeur met een juridische achtergrond. Kennis van relevante wet- en regelgeving (in ieder geval Awb, Alcoholwet, wet Bibob en de APV) hoort ook bij de basis;
 • Het is een pré als je ervaring hebt als adviseur op het gebied van vergunningverlening en handhaving in een gemeentelijke organisatie en je bedrijfseconomische kennis en fiscaal-financieel inzicht hebt;
 • Je bent proactief, flexibel, en kan goed prioriteiten stellen;
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor collega's en bestuur.
 • Je kunt je vinden in de Vlissingse kernwaarden: klantgericht, samenwerken, transparantie en vakmanschap.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband van 1 fte, dit is 36 uur per week.
 • Een salaris van maximaal € 5247 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 10, salaristabel per 1 januari 2024). Op termijn is een salaris van maximaal € 5621 in de uitloopschaal 10a bereikbaar op basis van het functioneren.
 • Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren, zetten we na dit jaar het contract om in een vast dienstverband.
 • Je bouwt een individueel keuzebudget op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd, korting op je sportabonnement of de aanschaf van een fiets.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit, want een 9 tot 5-baan hoeft niet voor iedereen te werken. En voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
 • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. We werken bij de gemeente hybride, dat betekent een deel van de tijd thuis en een deel op kantoor.

Solliciteer
Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór dinsdag 6 februari 2024 via de solliciteren button.

Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Marcel Schouw, Teamleider VTH ). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met , (telefoonnummer ).


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteldFunctie:juridisch adviseur horeca
Startdatum:31-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Vlissingen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Juridisch Adviseur APV / Horeca Gemeente Vlissingen 31-12-2023

Bekijk ook andere vacatures