Vacature Projectmanager Energietransitie

Projectmanager Energietransitie in Vlissingen

 • Innoveren

  Aan de slag met innovatie? Wij helpen ondernemers bij het omzetten van ideeën naar toekomstbestendige innovaties door hen te begeleiden, adviseren en te helpen met financiering.

 • Digitaliseren en automatiseren
 • Topsectoren in Zeeland
 • Ik heb een innovatief idee
 • Projecten en programma's
 • Neem contact op

 • Met onze kennis, ervaring, tools en ons waardevolle netwerk kunnen we je helpen bij een snelle start, optimale groei en kansrijke innovatie van jouw bedrijf.

40 uur p/w

Jij zet ideeën om naar projecten, die leiden tot resultaat. Met een neus voor kansen en het talent om de juiste mensen samen te brengen. Jij gaat door, ook als het moeilijk wordt. Zo vindt echte verandering plaats.

De context

Zeeuwse ondernemers lopen tegen verschillende uitdagingen aan. Zo ook om hun bedrijfsprocessen aan te passen aan de vragen die vanuit de overheid en maatschappij worden gesteld. Als project help jij mogelijke oplossingen en ideeën om te zetten naar concreet resultaat voor Zeeland. Dat doe je voor één van deze deelgebieden:

Energietransitie
Als eerste Regionale Ontwikkelmaatschappij in Nederland, startten wij 6 jaar geleden met het ondersteunen van de energietransitie. Dat leidde tot meerdere projecten en initiatieven, zoals het uitwisselen van restwarmte tussen bedrijven en het begeleiden van duurzame energieoplossingen. Op dit moment werken we met ondernemers aan flexibele oplossingen voor netcongestie, bijvoorbeeld door het opzetten van off-grid initiatieven of energyhubs. Als project kun je concreet aan de slag met een aantal vooruitstrevende projecten die nu nog achter de schermen plaatsvinden.

Circulaire Economie
In Zeeland zijn al veel goede stappen gezet. Zoals het benutten van elkaars reststromen in de industrie. We ondersteunden innovatieve initiatieven in de bouwsector, zoals de bouw van modulaire woningen en hergebruik van grondstoffen. Maar er is meer nodig, ook in andere sectoren. Zoals het vergroenen van fossiele grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare materialen in de maakindustrie. Op basis van de vraag, haalbaarheid en impact vertaal je kansrijke ideeën naar projecten.

Wat ga jij doen?

Jij brengt de juiste partijen samen rondom een goed idee. Als aanjager ben jij degene die doorzet en wegen zoekt om projecten succesvol te realiseren. Dat doe je door:

 • te netwerken. Proactief benut jij je Zeeuwse netwerk en zoek je welke bedrijven en stakeholders als overheid, energieleveranciers en kennispartners jou verder kunnen helpen. Je bezoekt netwerkbijeenkomsten en bedrijven en benadert experts voor jouw idee of project. Van hen hoor je wat er leeft en waar je moet zijn. Ook hou je ontwikkelingen en initiatieven buiten de provincie in de gaten; welke initiatieven zijn ook interessant voor Zeeland?
 • goede ideeën te herkennen of te bedenken. Jij hebt een neus voor initiatieven met een kans van slagen. Je weet hoe je die zo overbrengt, dat stakeholders instappen. Soms is dat idee van jezelf, soms zorg je ervoor dat het idee van iemand anders concreet wordt;
 • te zorgen dat goede ideeën tot uitvoering komen. De bottleneck van het tot stand komen van een concreet plan of initiatief, is focus en commitment. Jij houdt de bal aan het rollen. Je koppelt de juiste stakeholders aan een ondernemer met een goed idee. Je plant vergaderingen en bijeenkomsten om meer mensen aan te haken Jouw rol is faciliterend en vaak bepalend voor het succes van een project. Sommige projecten gaan ontzettend snel en voortvarend. Andere duren jaren en vragen het nodige doorzettingsvermogen. Het komt echter ook voor dat een project niet van de grond komt, bijvoorbeeld door gebrek aan commitment of partners die afhaken. Jij kunt dat relativeren en gaat vol goede moed verder met een ander initiatief;
 • betrokkenen te informeren over de voortgang van projecten, bijvoorbeeld met rapportages;
 • je kennis te vergroten. Je leest vakliteratuur, bezoekt congressen en bijeenkomsten en voed jezelf met kennis en inspiratie op jouw vakgebied. Je benut de kennis van je specialistische collega's. Zo ben jij een wandelende inspiratie- en kennisbron en kun je succesvolle voorbeelden toepassen op jouw situatie.

Dit zijn wij

Als Regionale Ontwikkelingsmaatschappij geven we een impuls aan een economisch toekomstbestendig en duurzaam Zeeland. We stimuleren de Zeeuwse economie door het ondersteunen van innovatieve bedrijven. Van de uitwerking en ontwikkeling van innovatieve ideeën, tot investering en internationaliseringsambities van bedrijven. Ook ontwikkelen we projecten en programma's binnen de Zeeuwse topsectoren, samen met overheden, ondernemers en kennisinstellingen.

Binnen het cluster Circulair en Energietransitie en Agrifood werk je samen met zeven zelfstandige projects, ieder met eigen projecten. Zo'n 50-70% van de tijd zijn we buiten de deur voor afspraken. We ondersteunen elkaar graag met onze ervaring en expertise. Als nieuwe collega word je aan een collega gekoppeld die jou de organisatie en functie leert kennen.

Dit ben jij

Proactief, zelfstandig en sterk in je communicatie. Jij voelt aan waar kansen liggen, bent resultaatgericht en krijgt mensen in beweging. Je wil maatschappelijke impact maken en geeft niet op als het tegenzit. Jij hebt:

 • hbo+ werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar relevante werkervaring. Bijvoorbeeld als business developer, consultant of account;
 • technische kennis. Met name voor de energietransitie is het belangrijk dat je technische inbreng geeft aan (mogelijke) projecten;
 • ervaring met het schrijven van projectplannen;
 • bij voorkeur een sterk netwerk in Zeeland.

Dit bieden we jou

Als project zit je bovenop de nieuwste ontwikkelingen. Je bouwt een groot netwerk op in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Je draagt bij aan de Zeeuwse toekomst en economie. Je krijgt vrijheid om zelf invulling te geven aan je taken en werkt samen met een groep gedreven collega's. Verder ontvang je:

 • een startsalaris van € 4753,41 met uitgroei tot € 7.022,70 bruto op basis van 40 uur (inschaling is afhankelijk van ervaring)
 • een budget voor een ergonomische thuiswerkplek;
 • een fijne en inspirerende werkomgeving (met goede koffie en vers fruit) waar collega's vol passie werken aan de versterking van de Zeeuwse economie;
 • jaarlijkse barbecue, kerstlunch en andere teamactiviteiten;
 • een budget om opleidingen en cursussen te volgen;
 • laptop en telefoon;
 • pensioenopbouw;
 • een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.

Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 12 januari 2024 naar .

Heb je specifieke vragen over de functie? Neem contact op met , Innoveren, via of .
Functie:projectmanager energietransitie
Startdatum:22-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:7022 – 7022
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Impuls Zeeland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Projectmanager Energietransitie Impuls Zeeland 22-12-2023

Bekijk ook andere vacatures