Vacature Verkeersleider

Verkeersleider in Vlissingen

Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Zin in een avontuur op het water als bij Rijkswaterstaat? In het uitgestrekte netwerk van de Nederlandse waterwegen, ligt een kans voor jou om je talenten te tonen. Kom aan boord en maak jouw passie voor varen werkelijkheid.


Als speel jij een belangrijke rol in het soepele, veilige en milieubewuste verloop van het scheepvaartverkeer. Het is daarom belangrijk dat jij al beschikt over je groot vaarbewijs A en B. Met jouw oplettendheid zorg je ervoor dat de regels en wetgeving op het water worden nageleefd. Je houdt toezicht en inspecties en je controleert vergunningen volgens de landelijke en regionale richtlijnen.

Als er sprake is van overtredingen, treed jij als toezichthouder of buitengewoon opsporingsambtenaar op door boeterapporten of proces-verbalen op te stellen. Bovendien speel je een belangrijke rol bij de afhandeling van incidenten en schadegevallen in jouw werkgebied. Soms krijg je een melding over een te ondiepe vaargeul vanwege een gedumpte auto, over een botsing tussen schepen vanwege laaghangende mistbanken of over zomerse zwemmers in de vaarwegen, geen dag is hetzelfde!


Als houd je ervan om dagelijks het verschil te maken met je team. Je ziet dingen die niet kloppen en je onderneemt actie bij problemen op het water. Je krijgt energie van het werken op het water en je zorgt ervoor dat de doorstroming van vaarverkeer goed geregeld is, ook bij incidenten.

Ook leg je belangrijke informatie vast over wat je hebt gedaan, welke maatregelen er zijn genomen en, als ze er waren, welke gevaarlijke situaties je hebt gezien en verholpen. Je let goed op de waterwegmarkeringen en geeft op tijd door als er iets moet worden verplaatst of kapot is. Je helpt graag bij vragen over regels op het water en het aanvragen van vergunningen. En als het nodig is, neem je de taak van de kapitein over op het schip waar je werkt.


Aan boord met de collega's, maar zeker ook met de verkeercentrales. Alleen samen zorgen we voor een veilige en vlotte operatie voor onze vaarweggebruikers. Voor ons team van s zijn we op zoek naar een gedreven collega met een positieve instelling.


Neem dan contact op met , , .

Wil je weten hoe het werk van een eruit ziet? Of lees verder over ons werk als varend verkeersleide r en hoe we 3.437 kilometer aan kanalen, rivieren en open water veilig en bereikbaar houden.

Vacaturenummer: VWM-N-23-103

je hebt groot vaarbewijs A en B, een marifooncertificaat en radardiploma. Je bent ook in het bezit van of een binnenvaart of een zeevaartbevoegdheid je hebt kennis van het beheersgebied en een relevant relatienetwerk specifiek voor inzetgebied Westerschelde ben je in het bezit van SMBW vaarbevoegdheid (binnenvaart en/of zeevaart) met reizen nabij internationale kust, radarnavigator en een monsterboekje je hebt kennis van procedures en communicatiemiddelen en bent thuis in de gerelateerde scheepvaart en milieu wet- en regelgeving je bent bereid om alle benodigde opleidingsmodules van de Nautische Leerlijnen te volgen en andere noodzakelijke opleidingen zoals Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Salaris Min €2693 - Max €3477 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden.

  • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

  • je standplaats is Vlissingen, Hansweert en Terneuzen
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
  • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
  • het scheepvaartverkeer gaat 24/7 door en dus werk je in roosterdienst en ook buiten kantoortijden, tijdens de nachten en weekenden. Gemiddeld werk je 36 uur per week en je ontvangt een onregelmatigheidstoeslag van ca. 20% tot 30%, afhankelijk van je persoonlijke rooster
  • je start afhankelijk van je diploma's en ervaring eventueel in de aanloopschaal 6. Na het behalen van nog benodigde certificaten/diploma's en bij goed functioneren volgt waardering conform functieschaal 7
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren?

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.


Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: 1.500 in het veld en 450 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.


De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement Zuid-West is 24 uur per dag verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen die in beheer zijn van Rijkswaterstaat in de corridor Westerschelde en Kanaal Gent-Terneuzen en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van het vaarwegnetwerk.

De collega's houden zich bezig met begeleiding van het scheepvaartverkeer (zowel vanaf de wal als op het water) en de bediening van objecten (sluizen en bruggen) en handelen in voorkomend geval incidenten op de vaarwegen af.

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat.

Wil je je ontwikkelen in je nautische carrière, dan is hier de sky the limit.

Een betonningsvaartuig is een grote sleepboot. Met behulp van geavanceerde navigatiemiddelen zorgen we dat de boeien en tonnen op de juiste positie liggen.

Ook kijken we of de boeien en tonnen in orde zijn. Zo werk ik met mijn team van veertien man aan een vlot en veilig scheepvaartverkeer. Die bijdrage aan het algemeen belang vind ik mooi.

Het ene moment kunnen we de standaard procedure volgen. Het volgende moment kan het handboek overboord en moeten we improviseren.

De Rijksoverheid is een prima werkgever die de ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan. Mijn team en ik werken hard om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Wij hebben passie voor ons werk en doen het met plezier. Daarbij weten we ook een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Tijdens de lange vaartochten met opa en oma; toen is Jeroens liefde voor het water ontstaan. Een liefde die hem goed van pas komt bij zijn functie als verkeersleider op de verkeerspost Schellingwoude. 'Tijdens mijn hbo-studie economie heb ik een eigen bedrijf gehad. Toen ik daar na 5 jaar mee stopte, stond ik voor een keuze. Werken in een branche passend bij mijn studierichting of mijn passie volgen. ' In vijf vragen en antwoorden neemt Jeroen ons mee in de nautische wereld van Rijkswaterstaat.

'Wil je je ontwikkelen in je nautische carrière, dan is hier de sky the limit. '

'Het doel binnen Rijkswaterstaat is ontwikkelen binnen je mogelijkheden: verkeersleider worden paste daar goed in. Mijn teamleider zag mijn inzet en eagerness en dus werden me diverse manieren geboden om deze stap te kunnen zetten. Ik heb de opleiding tot verkeersleider in Wageningen gedaan, alle nautische leerlijnen behaald en diverse cursussen en workshops gevolgd, onder meer in communicatie. Waar ik in 2016 begon als operator ben ik nu, na een tussenstap als tweede verkeersleider, verkeersleider. Je kunt echt stappen zetten, je eigen kansen creëren en kijken waar je plafond ligt.'Functie:verkeersleider
Startdatum:21-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2693 – 3477
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Vlissingen
  2. Verkeersleider Rijkswaterstaat 21-11-2023

Bekijk ook andere vacatures