Vacature Voorzitter Raad van Bestuur

Voorzitter Raad van Bestuur in Vlissingen

Voorzitter raad van bestuur

Waar ben je naar op zoek?

Voorzitter raad van bestuur

  • Academisch
  • Goes
  • Staf & Management

Voorzitter raad van bestuur

Beschrijving

Leeuwendaal zoekt voor Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (Adrz) een voorzitter raad van bestuur.

Een ziekenhuis dat volop in beweging is, waar mensen met trots werken aan het verwezenlijken van de ambities en waar veel kansen liggen om invulling te kunnen geven aan toekomstgerichte zorg in samenwerking met alle partners in Zeeland. Een ziekenhuis dat staat in een prachtige provincie. Waar je in Zeeland ook woont of werkt, je bent binnen 15 minuten op het strand en binnen een uur in de Randstad. Een provincie met natuur en cultuur, mooie dorpen en steden én rust en ruimte.

Van dit unieke ziekenhuis, het Adrz, kunt u voorzitter raad van bestuur worden!

De organisatie
Adrz is een algemeen ziekenhuis in Zeeland met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Er werken 2.300 medewerkers waaronder 200 medisch specialisten. Het adherentiegebied van Adrz bestaat primair uit de regio's Walcheren, de Bevelanden en Schouwen-Duiveland. Adrz levert een kwalitatief goed zorgaanbod en heeft een omzet van € 300 miljoen. De drive onder de medewerkers om er te zijn voor de patiënt is groot en dat werkt motiverend. Dat doet Adrz vanuit de kernwaarden verbindend, met aandacht en wendbaar. Adrz levert hoogwaardige zorg met oog voor kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en is verbonden in netwerkzorg.

De raad van bestuur
De raad van bestuur streeft een evenwichtige taakverdeling na tussen primair proces, bedrijfsvoering en strategische vraagstukken. U vormt samen met de andere twee leden raad van bestuur een samenwerkingsgericht en complementair team. De voorzitter is primair verantwoordelijk voor een deel van de bedrijfsvoering portefeuille (financiën, vastgoed en ICT). U onderscheidt zich door een duidelijke visie op de toekomstige zorg en de nieuwe werkwijzen en netwerkrelaties die daarbij horen. U houdt van een stevige uitdaging en bent in staat om met veranderende omstandigheden en dynamiek in de externe omgeving om te gaan en deze te vertalen naar consequenties voor de organisatie en de bedrijfsvoering.

De meerwaarde van de juridische verankering met Erasmus MC voor de continuïteit en kwaliteit van de zorg in Zeeland onderschrijft u.

U legt sterk de nadruk op de collectiviteit binnen de organisatie. De medezeggenschapsorganen ziet u als belangrijke sparringpartner, waarbij u tevens een groot belang hecht aan de inzet van hun ervaringsdeskundigheid. U werkt samen met de medisch specialisten in het co-bestuur. U legt verantwoording af aan de raad van commissarissen en u bent daarin transparant en proactief.

Profiel
Als boegbeeld van het Adrz bent u een energiek en inspirerend bestuurder met durf en lef. U bent maatschappelijk betrokken met natuurlijk overwicht en met een hoge emotionele intelligentie. De genoemde opgaven in het volledige wervingsprofiel realiseert u met een doortastende en besluitvaardige houding. U initieert, pakt door, beweegt zaken vanuit eigen kracht en visie en bent, indien nodig, ook sturend. Uw bestuurlijke stijl kenmerkt zich onder andere door anderen in hun kracht te zetten door ruimte en vertrouwen te geven voor persoonlijke ontwikkeling en het nemen van eigen regie. Daarnaast bent u een toekomstgericht strateeg die koersvast is.

Met een nuchtere grondhouding past u uitstekend in de Zeeuwse cultuur. U heeft oprechte interesse in wat er in het primair proces gebeurt en heeft oog en oor voor de positie van de patiënt en van de medewerkers.

Samenwerken is voor u een voorwaarde om risico's te beperken, prestaties te vergroten en synergie tot stand te brengen. Daarbij bent u zichtbaar, betrokken en benaderbaar. U heeft een goede 'politieke' antenne en de bestuurlijke lenigheid om (ogenschijnlijke) tegenstellingen te overbruggen. U bent daarnaast reflectief inzake het eigen handelen, staat open voor feedback en past zonodig het eigen handelen aan. U weet ook onder tijdsdruk en bij tegenslagen effectief te presteren en de rust te behouden. Tot slot heeft u relativeringsvermogen en gevoel voor humor.


De procedure wordt begeleid door Manon Min, senior adviseur executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met haar contact opnemen en voor vragen over de procedure met Soesja Bijtelaar, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 - 00 868 00.

Solliciteren
Om te solliciteren, klik op deze link https://www.leeuwendaal.nl/vacatures/voorzitter-raad-van-bestuur-a0wp6000000tem9iao/ en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op zondag 14 januari 2024.


We zijn een match! Omdat je binnenkort bij ons aan de slag gaat, bespreken we samen de arbeidsvoorwaarden en leggen deze vast in een arbeidsovereenkomst.

Geïnteresseerd?

Functie:voorzitter raad bestuur
Startdatum:05-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Admiraal De Ruyter Ziekenhuis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Vlissingen
  2. Voorzitter Raad van Bestuur Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 05-01-2024

Bekijk ook andere vacatures