Vacature Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht in Vlissingen

De Raad van Toezicht van HZ University of Applied Sciences is via Wesselo op zoek naar een ervaren, breed verbindende en diplomatieke

voorzitter Raad van Toezicht

De organisatie

Dé Persoonlijke Hogeschool, dat is de HZ University of Applied Sciences. Met 4.800 studerenden, 600 medewerkers, 25 hbo-opleidingen en 16 lectoraten/onderzoeksgroepen vormt de HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een middelgrote hogeschool. HZ biedt associate degree opleidingen, bacheloropleidingen, een masteropleiding, post-hbo opleidingen en cursussen aan. Daarnaast verrichten lectoraten en kenniscentra praktijkgericht onderzoek op de thema’s water, energie en vitaliteit. De HZ staat voor een bruisende community in een prachtige regio. Waar de docenten de namen van hun studerenden kennen en waar de lijnen kort zijn. HZ staat al jarenlang in de top-3 van beste middelgrote hogescholen van Nederland. HZ is een hybride organisatie en een netwerk hogeschool. 

Als voorzitter van de Raad van Toezicht heb je, samen met de leden, de taak om toezicht te houden op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken betreffende de HZ. In jouw rol sta je het College van Bestuur bij met raad en advies en ben je een kritische partner. Tenslotte ben je in jouw functie als Raad van Toezicht de werkgever van het College van Bestuur. Als voorzitter geef je leiding aan het team van de Raad van Toezicht en ben je beschikbaar als gesprekspartner van het College van Bestuur. Tenslotte is de voorzitter primus inter pares en boegbeeld van de Raad van Toezicht.

Als voorzitter van de Raad van Toezicht ben je ook lid van een of meerdere RvT-commissies. Minimaal zeven keer per jaar vergader je met het College van Bestuur, exclusief eventuele ingelaste vergaderingen. Naast deze vergaderingen kan het zijn dat je met de andere leden Raad van Toezicht bijeenkomt voor een onderling overleg. Tot slot zal er tweemaal per jaar een overleg met de Hogeschoolraad (medezeggenschapsorgaan) plaats vinden.  

Profiel kenmerken alle leden

 • bestuurlijke ervaring (eindverantwoordelijke positie);
 • strategisch bestuurlijke inzichten met betrekking tot grote organisaties; 
 • ervaring als toezichthouder of in elk geval ervaring in adviserende functies;
 • in staat om het beleid op hoofdlijnen te beoordelen; 
 • algemene kennis van de onderwijsbranche; 
 • een maatschappelijke oriëntatie; 
 • een kritische zelfreflectie; 
 • snel overzicht en inzicht; 
 • onafhankelijk en constructief kritisch ten opzichte van het college van bestuur; 
 • beschikt over een breed en voor de HZ relevant en actueel netwerk.

Aanvullende profielkenmerken voorzitter

 • je beschikt over een breed, relevant en actief politiek-bestuurlijk netwerk in Zeeland;
 • je bent ervaren in het op een efficiënte en effectieve manier leidinggeven aan de Raad van Toezicht en geeft daarbij voldoende ruimte voor discussie;
 • je leidt de vergaderingen zodanig dat evenwichtige besluitvorming plaatsvindt;
 • je bent in staat van een relatief nieuwe samenstelling een goed werkend team te smeden;
 • je beschikt over diplomatieke gaven en weet op diverse niveaus te verbinden.

Persoonlijkheidsprofiel

Je beschikt over een breed en actueel netwerk voor de HZ en bent in staat dit in te brengen als voorzitter in de Raad van Toezicht voor de HZ. Handelen vanuit de HZ kernwaarden spreekt je aan en is leidend in je handelen als toezichthouder. Als voorzitter van de Raad van Toezicht ben je in staat op de voorgrond te treden waar dat gevraagd wordt. Je voelt je verbonden met dé persoonlijke hogeschool. In jouw rol lever je een gemotiveerde bijdrage aan het strategisch HZ-beleid, waaronder het instellingsplan HZ 2022-2027 en de meerjarenprognose 2024-2028. Je kan het beleid op hoofdlijnen beoordelen en hebt snel overzicht en inzicht. Als persoon ben je iemand met een kritische zelfreflectie en stel je je onafhankelijk en kritisch op ten opzichte van de leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht. Jouw persoonlijkheid laat zich kenmerken door het vermogen goed te kunnen luisteren, het tonen van zelfbewustzijn en vanuit nature in verbinding staan met jezelf en je omgeving.

Bezoldiging

Een bezoldiging van € 19.700,- bruto op jaarbasis.

Solliciteren

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van Wesselo, in de persoon van mevrouw drs. J.M. (Jos) Engel, partner. Wanneer u belangstelling voor deze functie heeft, nodigen wij u uit te solliciteren via onze website www.wesselopublicvalue.nl. Hier vindt u ook de volledige profielschets.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je naar hz.nl.Functie:Voorzitter Raad van Toezicht
Startdatum:05-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:1641 – 1641
Uren per week:6 – 6

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met HZ University of Applied Sciences via Wesselo via onbekend of 31302758440. Of bezoek hun website https://wesselopublicvalue.nl.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Vlissingen
 2. Voorzitter Raad van Toezicht HZ University of Applied Sciences via Wesselo 05-01-2024

Bekijk ook andere vacatures