Vacature Data-analist

Data-analist in Oost-Souburg

Omroep Zeeland logo

Data-analist

Op locatie

 • Oost-Souburg , Zeeland , Nederland
€ 3.118,48 - € 4.757,41 per maand Bedrijfsvoering

Vacature details Solliciteren

Functieomschrijving

De regionale omroep is dé dagelijkse nieuws- en informatiebron voor miljoenen web- en appbezoekers. Regionale omroepen brengen actualiteiten met onder meer artikelen, video's en podcasts. Met een breed palet aan nieuws, achtergronden en cultuur. Dat doen we op eigen platformen én socialmedia-kanalen. Wil jij bijdragen aan de maatschappelijke impact die regionale omroepen maken bij het publiek? Met jouw data-inzichten draag je bij aan het verbeteren van onze online content, zodat deze nóg beter aansluit bij de behoeften van onze bezoekers. Een unieke kans om impact te maken met data-analyse binnen je eigen regio!

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data. Je ondersteunt hierbij Omroep Zeeland met data-analyse. De nadruk ligt daarbij op impact (optimaliseren van content) en bereik (het bereiken van ons publiek via de juiste kanalen).

Jouw inzichten en advies vanuit de data bespreek je met de dataredacteur, die op basis van jouw input samen met de redacties werken aan het optimaliseren van ons bereik met artikelen en video's op apps, sites en sociale media. Jij zorgt voor de juiste voorbereiding en metingen bij testen. Het resultaat van jouw werk zie je direct, omdat op basis van jouw analyses en voorstellen verbeteringen worden doorgevoerd.

Je werkt landelijk samen met collega data-analisten en dataredacteuren bij andere regionale omroepen. Daarbij kijk je naar hoe we op basis van gezamenlijke inzichten verbeteringen kunnen doorvoeren bij alle regionale omroepen. Samen ontwikkel je dataproducten en -diensten die door alle omroepen kunnen worden gebruikt. Zo maak je maatschappelijke impact met data op regionaal én landelijk niveau!

Regionale omroepen maken zich sterk voor veelzijdige nieuws- en informatievoorziening in de regio en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan het functioneren van de samenleving. Binnen de regionale omroepen wordt daarbij steeds meer data gebruikt om goed aan te sluiten op de behoeften van het publiek. Samen met de dataredacteuren en andere data-analisten ben jij hét gezicht hiervan.


Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende en uitdagende functie binnen een dynamische omgeving;
 • Impact maken met data binnen je eigen regio;
 • Opleidingsmogelijkheden op je vakgebied waardoor je je voortdurend kunt blijven ontwikkelen;
 • Een overeenkomst voor 24-32 uur per week;
 • De functie is ingeschaald in functiegroep G van de cao omroeppersoneel (€ 3.118,48 - € 4.757,41 per maand op basis van 36 uur per week);
 • Je krijgt 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering;
 • 25 vakantiedagen;
 • Prima pensioenregeling;
 • Een extra werkgeversbijdrage aan de zorgverzekering;
 • Aanstelling van een jaar (met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd).

Vereisten

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding met voldoende aandacht voor data en statistiek;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in data-analyse of webanalyse;
 • Je hebt ervaring in het visualiseren van data en het ontwikkelen van dashboards;
 • Je hebt ervaring met gangbare analysetools zoals MS power BI, Tableau of Adobe Analytics;
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om als sparring partner te fungeren voor collega's. Daarom beheers je zowel het Nederlands als Engels;
 • Je vindt het leuk om de mogelijkheden van data onder de aandacht te brengen van collega's die hier minder kennis van en ervaring mee hebben;
 • Je hebt een kritische en proactieve houding.

Over de procedure

Ben je enthousiast over deze vacature? Solliciteer dan vandaag nog via deze link of via de sollicitatieknop van Recruitee. Als je meer informatie over de vacature of procedure wil kun je contact opnemen met of mailen naar .


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Functie:data analist
Startdatum:11-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3118 – 4757
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Omroep Zeeland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures vlissingen
 2. Data-analist Omroep Zeeland 11-05-2024

Bekijk ook andere vacatures