Vacature Lid Raad van Toezicht

Lid Raad van Toezicht in Vlissingen

De Raad van Toezicht van HZ University of Applied Sciences is via Wesselo op zoek naar een juridisch onderlegd en regionaal verankerd

lid Raad van Toezicht

Dé Persoonlijke Hogeschool, dat is de HZ University of Applied Sciences. Met 4.800 studerenden, 600 medewerkers, 25 hbo-opleidingen en 16 lectoraten/onderzoeksgroepen vormt de HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een middelgrote hogeschool. HZ biedt associate degree opleidingen, bacheloropleidingen, een masteropleiding, post-hbo opleidingen en cursussen aan. Daarnaast verrichten lectoraten en kenniscentra praktijkgericht onderzoek op de thema’s water, energie en vitaliteit. De HZ staat voor een bruisende community in een prachtige regio. Waar de docenten de namen van hun studerenden kennen en waar de lijnen kort zijn. HZ staat al jarenlang in de top-3 van beste middelgrote hogescholen van Nederland. HZ is een hybride organisatie en een netwerk hogeschool.

Jouw werk als lid Raad van Toezicht

Als lid Raad van Toezicht heb je de taak om toezicht te houden op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken betreffende HZ. In jouw rol sta je het College van Bestuur bij met raad en advies. Je bent een kritische partner van het college. Daarnaast ben je ook ambassadeur van de HZ.

Ten slotte ben je in jouw functie als lid Raad van Toezicht de werkgever van het College van Bestuur. Je werkt nauw samen met vijf collega’s van de Raad van Toezicht en bent de vaste gesprekspartner van het College van Bestuur.

Elk lid van de Raad van Toezicht is ook lid van een of meerdere RvT-commissies. Je bent lid van de selectie- en remuneratiecommissie. Minimaal zeven keer per jaar hebben de Raad van Toezicht en het College van Bestuur een gezamenlijke vergadering. Naast deze vergaderingen kan het zijn dat je met de andere leden Raad van Toezicht bijeenkomt voor een onderling overleg. Tot slot neem je deel aan diverse commissievergaderingen en zal er tweemaal per jaar een overleg met de Hogeschoolraad (medezeggenschapsorgaan) plaats vinden.  

Het zit in je

Handelen vanuit de HZ kernwaarden spreekt jou aan, je voelt je verbonden met dé persoonlijke hogeschool. In jouw rol lever je een bijdrage aan het HZ beleid, waaronder het instellingsplan en de meerjarenprognose. Je kan het beleid op hoofdlijnen beoordelen en hebt snel overzicht en inzicht. Als persoon ben je iemand met een kritische zelfreflectie en stel je je onafhankelijk en kritisch op ten opzichte van de leden van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht. Je bent een teamplayer en een verbinder. Er is, gelet op de samenstelling van de Raad van Toezicht, ruimte voor een beginnend toezichthouder. Een breed, relevant en actueel Zeeuws netwerk voor de HZ is waar jij over beschikt en je bent geworteld in Zeeland. Daarnaast heb je als Lid Raad van Toezicht bij voorkeur kennis op de volgende aandachtsgebieden:

 • relevante juridische expertise;
 • ervaring en/of kennis op het gebied van HRM;
 • affiniteit met vitaliteit/brede welvaart;
 • ervaring met maatschappelijke organisaties/overheid.

Profiel kenmerken alle leden

 • bestuurlijke ervaring (eindverantwoordelijke positie);
 • strategisch bestuurlijke inzichten met betrekking tot grote organisaties; 
 • ervaring als toezichthouder of in elk geval ervaring in adviserende functies;
 • in staat om het beleid op hoofdlijnen te beoordelen; 
 • algemene kennis van de onderwijsbranche; 
 • een maatschappelijke oriëntatie; 
 • een kritische zelfreflectie; 
 • snel overzicht en inzicht; 
 • onafhankelijk en constructief kritisch ten opzichte van het college van bestuur; 
 • beschikt over een breed en voor de HZ relevant en actueel netwerk.

Solliciteren

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van Wesselo, in de persoon van mevrouw drs. J.M. (Jos) Engel, partner. Wanneer u belangstelling voor deze functie heeft, nodigen wij u uit te solliciteren via onze website www.wesselopublicvalue.nl. Hier vindt u ook de volledige profielschets.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je naar hz.nl. Functie:Lid Raad van Toezicht
Startdatum:12-4-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:1231 – 1231
Uren per week:6 – 12

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met HZ University of Applied Sciences via Wesselo via onbekend of 31302758440. Of bezoek hun website https://wesselopublicvalue.nl.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures vlissingen
 2. Lid Raad van Toezicht HZ University of Applied Sciences via Wesselo 12-04-2024

Bekijk ook andere vacatures