Vacature Arbeidshygiënist

Arbeidshygiënist in Vlissingen

Arbeidshygiënist - 32-36 uur

Serieuze impact maken met jouw bijdrage aan gezonde en vitale medewerkers. Het kan in jouw rol als arbeidshygiënist bij Arbo Unie, waarbij je werkzaam bent in de bedrijfsgezondheidszorg. Je snapt als specialist op het gebied van mens, werk en veiligheid dat vitaliteit een van de belangrijkste factoren is waardoor mensen lekker in hun vel zitten. Samenwerken in een disciplinair team, mogelijkheden voor groei en ontwikkeling en de vrijheid om jouw werk zelf in te delen zijn daarvan de beste voorbeelden.

Dit ga je doen

Als Arbeidshygiënist ben je een van onze kerndeskundigen, die samen met de bedrijfsarts en de veiligheidskundige zorgt voor vitale medewerkers bij onze opdrachtgevers.

Je bent in de eerste plaats adviseur voor werkgevers op het gebied van arbeidsomstandigheden. Daar voer en begeleid je RI&E's, metingen en procesonderzoeken uit. Denk hierbij aan het beoordelen of meten van geluid, klimaat of trillingen, blootstelling aan gevaarlijke stoffen en biologische agentia of biologische monitoring. Op basis van de gegevens en uitkomsten adviseer je de opdrachtgever over de ondernemen acties. Waar gevraagd, ondersteun je bij de implementatie van jouw voorgestelde maatregelen. Daarnaast geef je training en voorlichting over arbeidsomstandigheden en veiligheid. Voor de verschillende opdrachtgevers ben je het eerste aanspreekpunt en in veel situaties werk je op de locatie van onze klanten.

In jouw rol werk je vanuit een multidisciplinair team, en werk je samen met diverse disciplines zoals Bedrijfsartsen, Arbeids- en Organisatieadviseurs en Ergonomen. Ieder zorgt vanuit zijn vakdiscipline voor een adequaat relatie- en accountbeheer. Hierbij hoort ook het binnenhalen van opdrachten en het genereren van vervolgopdrachten. Bij acquisitie activiteiten heb je aan actieve rol. Hierbij kun je denken aan het houden van een presentatie of leveren van input vanuit jouw expertise. Waar je kansen voor een andere discipline ziet, speel je deze uiteraard aan elkaar door. Naast deze vaste thuisbasis doe je opdrachten voor grote landelijk opererende klanten. Je bent onderdeel van de vakgroep Arbeidshygiënisten en Hoger Veiligheidsdeskundigen. Dat betekent dat je een sterk en betrokken intern netwerk van vakgenoten hebt.

Arbo Unie. Lekker in je vel.

We bevorderen de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maken organisaties daarmee succesvoller. Door het verbeteren van veiligheid en werkomstandigheden bereiken we dat mensen lekker in hun vel zitten. Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk en in hun leven. En wat we voor andere organisaties willen bereiken vinden we uiteraard net zo belangrijk voor onze eigen collega's.

Dit betekent dat jij bij ons werk kan doen dat bij je past, waarbij je zoveel mogelijk zelf bepaalt hoe je resultaten bereikt en vooral dat je in verbinding staat met fijne collega's en een moderne organisatie, waarvoor je elke dag wilt gaan.

Dit is wat je toekomstige collega Wendel Post, Gecertificeerd Arbeidshygiënist, 25 jaar in dienst vindt van haar functie bij Arbo Unie: " Het werk is erg divers door de grote verscheidenheid aan klanten en leuk vanwege de diversiteit van collega's met wie ik samenwerk. Zij weten me te vinden voor vraagstukken bij de klanten en bieden me daar een gemakkelijke entree. Op de collega's uit je vakgroep kun je altijd terugvallen voor reflectie en ondersteuning.

"

Arbo Unie vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heel belangrijk. We zijn partner van MVO Nederland en gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Wij zorgen voor People, Planet en Prosperity.


Dit breng je mee

Wat jou kenmerkt zijn een klantgerichte houding en pragmatische proactieve aanpak. Je bent ondernemend, resultaatgericht, analytische sterk en bezit een uitstekende adviesvaardigheid; zowel op schrift als in persoonlijk contact met opdrachtgevers. Deze talenten vul je aan met jouw goede contactuele en communicatieve vaardigheden. Commercieel denken past bij jou. Je bent in staat om bij bestaande en nieuwe relaties tot nieuwe opdrachten te komen; dit betekent dat je kansen die je ziet of worden aangereikt kunt omzetten in een opdracht.

 • HBO of academische opleiding Arbeidshygiëne of andere HBO/WO opleiding met raakvlakken met arbeidshygiëne, zoals Milieukunde;
 • Een brede ervaring met arbo-gerelateerde zaken;
 • In bezit van of zin hebben om te werken aan de SKO registratie op niveau 3;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving & arbodienstverlening.

Dit krijg je ervoor terug

Op basis van 36 uur per week ontvang je:

 • Een salaris conform Arbo Unie CAO en passend bij jouw achtergrond en ervaring;
 • Een eindejaarsuitkering van 5%;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • 196 vakantie-uren;
 • Het Optimaal Werken Programma en 20 extra bijzondere verlofuren t.b.v. jouw eigen duurzame inzetbaarheid;
 • Een uitgebreid scholings- en trainingsaanbod via de Arbo Unie Academy;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per thuiswerkdag;
 • Een mobiliteitsregeling, incl. mogelijkheid voor een lease auto;
 • Flexibele werktijden;
 • Een vergoeding voor een ergonomische werkplek om thuis ook lekker te kunnen werken.

Conform CAO gaan we de arbeidsovereenkomst het eerste jaar aan voor bepaalde tijd. Deze wordt bij goed functioneren omgezet naar onbepaalde tijd.


Maak het verschil

Wil jij serieuze impact maken met je bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van werkend Nederland? Dan gaan we graag met je in gesprek. Stuur je cv en motivatie via onderstaande button. Neem voor meer informatie over de functie contact op met via .Functie:arbeidshygiënist
Startdatum:18-4-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Arbo Unie via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Vlissingenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de vlissingenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures vlissingen
 2. Arbeidshygiënist Arbo Unie 18-04-2024

Bekijk ook andere vacatures